Svet
8 ogledov

Mamilarskega kralja izročili ZDA

Cokea so aretirali v torek, aretaciji pa se ni upiral. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jamajka je ZDA izročila mamilarskega barona, ki so ga aretirali v torek.

Zloglasnega vodjo jamajškega mamilarske združbe Shower Posse Christopherja "Dudusa" Cokea so že pripeljali v New York, kjer se bo na Manhattnu soočil z obtožnico v zvezi s trgovino z mamili in orožjem. Grozi mu dosmrtni zapor.

„Vsa država je čutila posledice procesa, ki se je odvijal okrog moje aretacije. Upam, da bo proces, ki je pred menoj tistim, ki so prizadeti, prinesel olajšanje,“ je v izjavi za javnost zapisal Coke, ki so ga na Jamajki aretirali v torek, potem ko ga je policija lovila kar mesec dni. Nezadovoljstvo  z aretacijo je izzvalo hude boje med policijo in pripadniki Cokeovih tolp in privržencev. V spopadih  v Kingstonu je umrlo 76 ljudi.

Jamajški Robin Hood
Coke trdi, da je nedolžen in se ni odločil, da se bo boril proti izročitvi, ker naj bi bilo to po njegovih besedah najbolje za družino, Jamajko in njegovo skupnost. Coke naj bi v revnih predelih Kingstona veljal za nekakšnega Robin Hooda s političnimi zvezami, za ameriške tožilce pa je običajen kriminalec, ki oskrbuje z mamili Vzhodno obalo ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.