Mandela zapustil bolnišnico

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nelson Mandela je danes zapustil bolnišnico v Pretorii, kjer se je od 8. junija zdravil zaradi pljučnice, je sporočilo južnoafriško predsedstvo. Njegovo stanje sicer ostaja "kritično in na trenutke nestabilno", so zapisali v uradni izjavi.
Oglej si celoten članek

Nobelov nagrajenec za mir Mandela "je bil zjutraj 1. septembra 2013 odpuščen iz bolnišnice v Pretorii", je predsedstvo zapisalo v izjavi. 95-letnik se je že vrnil na svoj dom v Johannesburgu, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Njegova zdravniška ekipa je prepričana, da bo prejel enako intenzivno nego na svojem domu, kot jo je prejemal v Pretorii," izjavo predsedstva povzema nemška tiskovna agencija dpa. Mandelov dom so namreč preuredili tako, da bo lahko potrebno nego prejemal kar tam.

O tem, da so Mandelo odpustili iz bolnišnice, se je šušljalo že v soboto, a je predsedstvo to takrat zanikalo.

V bolnišnici pljučnica

Mandelo so v začetku junija sprejeli v bolnišnico zaradi ponavljajoče se pljučnice. Njegove težave s pljuči naj bi bile povezane z nezadostno zdravljeno tuberkulozo, za katero je zbolel v zaporu. 27 let je bil namreč zaprt zaradi boja proti apartheidu in za človekove pravice temnopolte večine v Južnoafriški republiki.

Potem ko so ga morali celo priključiti na aparate, ki so ga ohranjali pri življenju, so kasneje njegovo stanje opisovali kot resno, a vse boljše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.