Svet
7 ogledov

Mandela zapustil bolnišnico

Nelson Mandela Žurnal24 main
Nelson Mandela je danes zapustil bolnišnico v Pretorii, kjer se je od 8. junija zdravil zaradi pljučnice, je sporočilo južnoafriško predsedstvo. Njegovo stanje sicer ostaja "kritično in na trenutke nestabilno", so zapisali v uradni izjavi.

Nobelov nagrajenec za mir Mandela "je bil zjutraj 1. septembra 2013 odpuščen iz bolnišnice v Pretorii", je predsedstvo zapisalo v izjavi. 95-letnik se je že vrnil na svoj dom v Johannesburgu, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Njegova zdravniška ekipa je prepričana, da bo prejel enako intenzivno nego na svojem domu, kot jo je prejemal v Pretorii," izjavo predsedstva povzema nemška tiskovna agencija dpa. Mandelov dom so namreč preuredili tako, da bo lahko potrebno nego prejemal kar tam.

O tem, da so Mandelo odpustili iz bolnišnice, se je šušljalo že v soboto, a je predsedstvo to takrat zanikalo.

V bolnišnici pljučnica

Mandelo so v začetku junija sprejeli v bolnišnico zaradi ponavljajoče se pljučnice. Njegove težave s pljuči naj bi bile povezane z nezadostno zdravljeno tuberkulozo, za katero je zbolel v zaporu. 27 let je bil namreč zaprt zaradi boja proti apartheidu in za človekove pravice temnopolte večine v Južnoafriški republiki.

Potem ko so ga morali celo priključiti na aparate, ki so ga ohranjali pri življenju, so kasneje njegovo stanje opisovali kot resno, a vse boljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.