Manningu grozi celo smrtna kazen

Foto: Žurnal24 (Foto: Daniel Joseph Barnhart Clark/Wikipedia)
Ameriška vojska je včeraj Bradleyja Manninga, ki je obtožen, da je WikiLeaksu dostavil 250 tisoč ameriških diplomatskih depeš, ovadila še za 22 kaznivih dejanj.
Oglej si celoten članek

V dokumentih, ki jih je posredoval WikiLeaksu, naj bi bili tudi podatki o skrivnih sodelavcih ameriške vojske v Afganistanu. Tako naj bi Bradley Manning ogrožal njihova življenja.

Najresnejša nova obtožba je, da je Manning s svojimi dejanji "pomagal sovražniku".

"Nove obtožbe bolj natančno odsevajo širok spekter zločinov, za katere obtožujemo Manninga," je ob vložitvi povedal predstavnik za odnose z javnostmi ameriške vojske.

Tožilci so sicer sodniku predlagali, da ne dosodi smrtne kazni, ampak da se mu v primeru, da je obtožen, prisodi dosmrtna zaporna kazen. Vseeno se sodnik lahko odloči po svoje in Manninga obsodi na smrt, ugotavljajo ameriški mediji.

Zaprt v zelo slabih pogojih
Tudi nove obtožbe pa nikjer ne omenjajo WikiLeaksa. Dokazov za povezavo Manninga s to organizacijo tožilstvo namreč nima.

Manning je zaprt v celici, veliki sedem kvadratnih metrov, dnevno pa jo zapusti le za eno uro. V priporu je že od maja lani. Na izjemno slabe pogoje, v katerih Manning biva, se je pritožila tudi organizacija Amnesty International.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.