Masovno po ubijalsko pištolo

Foto: Žurnal24
Po zadnjem množičnem poboju v ZDA, v katerem je bilo ubitih šest ljudi, ranjenih pa 14, prodaja orožja v Ameriki močno raste.
Oglej si celoten članek

Najbolj naj bi ameriški državljani iskali ravno polavtomatski model Glock 19, s katerim je bil izvršen zadnji množični uboj v Ameriki. Greg Wolff, lastnik dveh trgovin z orožjem v Arizoni, je povedal, da je prodaja podvojena in da ljudje najbolj iščejo ravno omenjeni model, ki v njegovih trgovinah stane 499 dolarjev.

Po pisanju ameriških medijev je nacionalna razprava o zakonskih slabostih glede posedovanja orožja izzvala bojazni državljanov, da bo kongres uvedel strožje omejitve. „Ko se kaj takšnega zgodi, se ljudje zbojijo, da bo vlada orožje prepovedala,“ pravi Wolff.

FBI je pri tem objavil podatke, da so v ponedeljek v Arizoni prodali 263 pištol, istega dne lani pa 164. Gre za 60-odstotni porast v tej državi; na nacionalni ravni se je povišala za pet odstotkov.

Podoben porast prodaje orožja so zabeležili leta 2007, takoj po streljanju na šoli Virginia Tech, v katerem je bilo ubitih 32 ljudi. Tudi v omenjenem primeru je bila uporabljena pištola Glock.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.