Svet
4 ogledov

Masovno po ubijalsko pištolo

Žurnal24 main
Po zadnjem množičnem poboju v ZDA, v katerem je bilo ubitih šest ljudi, ranjenih pa 14, prodaja orožja v Ameriki močno raste.

Najbolj naj bi ameriški državljani iskali ravno polavtomatski model Glock 19, s katerim je bil izvršen zadnji množični uboj v Ameriki. Greg Wolff, lastnik dveh trgovin z orožjem v Arizoni, je povedal, da je prodaja podvojena in da ljudje najbolj iščejo ravno omenjeni model, ki v njegovih trgovinah stane 499 dolarjev.

Po pisanju ameriških medijev je nacionalna razprava o zakonskih slabostih glede posedovanja orožja izzvala bojazni državljanov, da bo kongres uvedel strožje omejitve. „Ko se kaj takšnega zgodi, se ljudje zbojijo, da bo vlada orožje prepovedala,“ pravi Wolff.

FBI je pri tem objavil podatke, da so v ponedeljek v Arizoni prodali 263 pištol, istega dne lani pa 164. Gre za 60-odstotni porast v tej državi; na nacionalni ravni se je povišala za pet odstotkov.

Podoben porast prodaje orožja so zabeležili leta 2007, takoj po streljanju na šoli Virginia Tech, v katerem je bilo ubitih 32 ljudi. Tudi v omenjenem primeru je bila uporabljena pištola Glock.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.