Mati slutila, da jo bo umoril

Foto: Žurnal24 Birdov masaker v Cumbrii je eden izmed najkrutejših dogodkov v zgodovini te grof
Britanski taksist Derrick Bird, ki je ubil 12 ljudi, je morilski pohod napovedal že lani med letovanjem na Jadranu.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem je bil z dvema prijateljema in eden izmed njiju je zdaj spregovoril za Sunday Times. "Ko smo bili na Hrvaškem, je govoril: 'En dan bom šel po pištolo in jih vse pobil!' Seveda mu nismo verjeli in govorili smo mu, naj ne bo neumen," je zdaj povedal Bob Cullen in dodal, da je bil Bird opit, ko je to govoril.

Britanec je torej morilski pohod napovedal že pred devetimi meseci, kar pomeni, da povod za to le ni mogel biti prepir z drugimi taksisti glede strank; prav tako verjetno tudi ne prepir glede dediščine, zaradi česar naj bi ustrelil brata dvojčka.

Mati je slutila, da prihaja po njo
Daily Mail pa poroča, da je bila Derrickova mati doma, ko je njen sin začel streljati. Ko je na televiziji videla posnetke dogajanja, se je zaklenila v hišo. "Prva stvar, ki jo je Susan zagledala na televiziji tisti dan, je bila ravno ta grozljiva novica. Bila je pretresena, prestrašena in sploh ni mogla verjeti. Hitro je zaklenila vrata in zaprla okna, saj je sklepala, da bo sin prišel na njen dom in ubil še druge člane družine," je v imenu Derrickove matere govoril župnik Jim Marshal. Dodal je še, da družina ni vedela za Derrickove finančne težave, ki so bile očitno resnični povod za streljanje.

Spomnimo. Taksist je pred petimi dnevi v strelskem pohodu ubil dvanajst ljudi. Policija je truplo 52-letnika našla v gozdu v pokrajini Cumbria.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.