Svet
11 ogledov

Mati slutila, da jo bo umoril

Birdov masaker v Cumbrii je eden izmed najkrutejših dogodkov v zgodovini te grof Žurnal24 main
Britanski taksist Derrick Bird, ki je ubil 12 ljudi, je morilski pohod napovedal že lani med letovanjem na Jadranu.

Na Hrvaškem je bil z dvema prijateljema in eden izmed njiju je zdaj spregovoril za Sunday Times. "Ko smo bili na Hrvaškem, je govoril: 'En dan bom šel po pištolo in jih vse pobil!' Seveda mu nismo verjeli in govorili smo mu, naj ne bo neumen," je zdaj povedal Bob Cullen in dodal, da je bil Bird opit, ko je to govoril.

Britanec je torej morilski pohod napovedal že pred devetimi meseci, kar pomeni, da povod za to le ni mogel biti prepir z drugimi taksisti glede strank; prav tako verjetno tudi ne prepir glede dediščine, zaradi česar naj bi ustrelil brata dvojčka.

Mati je slutila, da prihaja po njo
Daily Mail pa poroča, da je bila Derrickova mati doma, ko je njen sin začel streljati. Ko je na televiziji videla posnetke dogajanja, se je zaklenila v hišo. "Prva stvar, ki jo je Susan zagledala na televiziji tisti dan, je bila ravno ta grozljiva novica. Bila je pretresena, prestrašena in sploh ni mogla verjeti. Hitro je zaklenila vrata in zaprla okna, saj je sklepala, da bo sin prišel na njen dom in ubil še druge člane družine," je v imenu Derrickove matere govoril župnik Jim Marshal. Dodal je še, da družina ni vedela za Derrickove finančne težave, ki so bile očitno resnični povod za streljanje.

Spomnimo. Taksist je pred petimi dnevi v strelskem pohodu ubil dvanajst ljudi. Policija je truplo 52-letnika našla v gozdu v pokrajini Cumbria.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.