McCain: Še večja grožnja kot IS je Putin

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriški senator John McCain je zatrdil, da ruski predsednik Vladimir Putin predstavlja večjo grožnjo svetovni varnosti kot Islamska država.
Oglej si celoten članek

Republikanec John McCain, ki je eden izmed najbolj odločnih kritikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa znotraj lastne stranke, trdi da rusko vmešavanje v volitve predstavlja nevarnost za demokracijo. "Mislim, da je Putin večja grožnja kot IS," je McCain, predsednik odbora senata za oborožene sile, dejal v pogovoru z avstralskimi novinarji v Sydneyju.

Foto: EPA vladimir putin "Mislim, da je IS zmožen grozljivih dejanj ... so pa Rusi tisti, ki so s svojim vmešavanjem v ameriške volitve poskušali porušiti sam temelj demokracije," je dejal. "Nimamo nobenega dokaza, da jim je slednje uspelo, vendar so poskusili in še bodo poskušali. Želeli so vplivati tudi na izid francoskih predsedniških volitev," je dodal.

"Vladimirja Putina, ki je kriv za razkosanje Ukrajine ter kršenje njene suverenosti, ki izvršuje pritisk na baltske države, vidim kot daleč največjo grožnjo, ki nam trenutno preti," je še izjavil ameriški senator.

V ZDA trenutno poteka preiskava o vpletanju Rusije v ameriške predsedniške volitve v korist Trumpa.

Konec tedna so se pojavili tudi očitki na račun Trumpovega zeta in svetovalca Jareda Kusherja, ki naj bi skušal vzpostaviti skrivni komunikacijski kanal z rusko stranjo. Trump je bil nad očitki ogorčen in jih označil za izmišljotino.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 19:29 30. Maj 2017.

    Največje sranje na svetu so prav ZDA in njihovi fsa-isis kreirani teroristi ter Savdijci vahabiti, katere podpirajo skupaj z židovskimi …

  • 19:26 30. Maj 2017.

    Največja grožnja so bili in ostali prav USA z njihovo zelo slabo zunanjo politiko in z njihovimi lažmi ter neobjektivnimi …

  • 19:22 30. Maj 2017.

    McCain bo šel kmalu v pozabo, senilni starec brez vpliva, ki nobenga več ne more prepričati, da so ZDA kakšni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.