Svet
66 ogledov

McCain: Še večja grožnja kot IS je Putin

John McCain reuters Žurnal24 main
Ameriški senator John McCain je zatrdil, da ruski predsednik Vladimir Putin predstavlja večjo grožnjo svetovni varnosti kot Islamska država.

Republikanec John McCain, ki je eden izmed najbolj odločnih kritikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa znotraj lastne stranke, trdi da rusko vmešavanje v volitve predstavlja nevarnost za demokracijo. "Mislim, da je Putin večja grožnja kot IS," je McCain, predsednik odbora senata za oborožene sile, dejal v pogovoru z avstralskimi novinarji v Sydneyju.

vladimir putin | Avtor: EPA EPA
"Mislim, da je IS zmožen grozljivih dejanj ... so pa Rusi tisti, ki so s svojim vmešavanjem v ameriške volitve poskušali porušiti sam temelj demokracije," je dejal. "Nimamo nobenega dokaza, da jim je slednje uspelo, vendar so poskusili in še bodo poskušali. Želeli so vplivati tudi na izid francoskih predsedniških volitev," je dodal.

"Vladimirja Putina, ki je kriv za razkosanje Ukrajine ter kršenje njene suverenosti, ki izvršuje pritisk na baltske države, vidim kot daleč največjo grožnjo, ki nam trenutno preti," je še izjavil ameriški senator.

V ZDA trenutno poteka preiskava o vpletanju Rusije v ameriške predsedniške volitve v korist Trumpa.

Konec tedna so se pojavili tudi očitki na račun Trumpovega zeta in svetovalca Jareda Kusherja, ki naj bi skušal vzpostaviti skrivni komunikacijski kanal z rusko stranjo. Trump je bil nad očitki ogorčen in jih označil za izmišljotino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • LukaMB 19:29 30.maj 2017.

    Največje sranje na svetu so prav ZDA in njihovi fsa-isis kreirani teroristi ter Savdijci vahabiti, katere podpirajo skupaj z židovskimi zionisti tipa soroš, mccain ipd.O Ukrajncih pa ne bom zgubljal čas, tam je na prestolu mafija, ki obuja fašizem ...prikaži več za obrambo lastnih riti, pri tem pa jim res pomagajo vse fašistične države in pa EU neoliberalna politika. McCain spat pojdi, dosti hudega si naredil s svojim mafijskim lobiranjem povsod po svetu.

  • MihaPu 19:26 30.maj 2017.

    Največja grožnja so bili in ostali prav USA z njihovo zelo slabo zunanjo politiko in z njihovimi lažmi ter neobjektivnimi novicami, s katerimi želijo prati možgane svojemu ljudstvu. Prosim, da ustavimo koruptivne interese USA skupaj z nekakšno močno vojsko in ...prikaži več naj resnica pride na dan o vsem tem kar so storili po svetu s svojo nasilno in arogantno politiko. GO RUSSIA, GO PUTIN!

  • jozicamurn 19:22 30.maj 2017.

    McCain bo šel kmalu v pozabo, senilni starec brez vpliva, ki nobenga več ne more prepričati, da so ZDA kakšni "good guys", ker smo vsi že videli in vidimo kako fašisti rastejo v Ukrajini s Poroshekom in kako jim hrčki ...prikaži več pomagajo pri tem. Logika pravi da hrčki letijo za denarjem in tako je tudi mafijski Poroshenko hotel ogoljufati Rusijo za gas a dolguje jim 3 biljone dolarjev! Krim je pa tudi legalno in demokratično z voljo ljudstva prešel pod zastavo Rusije in ZDA tukaj nima kaj. ZDA še vedno podpirajo teroriste in pa vse možne zločince proti Rusiji ali proti Assadu, s tem škodujejo tudi nam in nas v EU spravljajo v nevarnost. Putin je resnično in v vseh pogledih zelo dober voditelj in glede na trenutne razmere pravi človek na svetu, ki še ohranja ravnotežje proti tem žido-zionistom in svetovni prevladi. Sem na strani Rusije proti zločinski biznis organizaciji imenovani NATO.