Med mrtvimi tudi otroci

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V eksploziji avtomobila bombe v Pešavarju na severozahodu Pakistana je danes umrlo več kot 31 ljudi, 76 oseb je bilo ranjenih.
Oglej si celoten članek

Med mrtvimi je šest otrok. Eksplozija je odjeknila na živahni tržnici Kisa Hvani, ki se nahaja v bližini policijske postaje. Za zdaj še ni znano, ali je bila tarča napada policija.

To je bil že tretji napad v Pešavarju v tednu dni. Minulo nedeljo je bilo v dvojnem samomorilskem napadu pred cerkvijo ubitih 82 ljudi. Napad je sprožil proteste pripadnikov krščanske skupnosti po vsem Pakistanu, ki so zahtevali boljšo zaščito manjšin v državi. V petek je eksplozija bombe na avtobusu z državnimi uradniki zahtevala 18 življenj.

Iz Pakistana poročajo tudi o novem napadu ameriškega brezpilotnega letala, v katerem so bili ubiti najmanj štirje ljudje. Hišo na območju Darga Mandi v plemenskem okrožju Severni Vaziristan, ki je bila tarča napada, naj bi skrajneži uporabljali za skrivališče, je sporočil pakistanski varnostni vir. Identiteta žrtev še ni znana.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.