Svet
6 ogledov

Med mrtvimi tudi otroci

pAKISTAN, NAPAD, Quetta Žurnal24 main
V eksploziji avtomobila bombe v Pešavarju na severozahodu Pakistana je danes umrlo več kot 31 ljudi, 76 oseb je bilo ranjenih.

Med mrtvimi je šest otrok. Eksplozija je odjeknila na živahni tržnici Kisa Hvani, ki se nahaja v bližini policijske postaje. Za zdaj še ni znano, ali je bila tarča napada policija.

To je bil že tretji napad v Pešavarju v tednu dni. Minulo nedeljo je bilo v dvojnem samomorilskem napadu pred cerkvijo ubitih 82 ljudi. Napad je sprožil proteste pripadnikov krščanske skupnosti po vsem Pakistanu, ki so zahtevali boljšo zaščito manjšin v državi. V petek je eksplozija bombe na avtobusu z državnimi uradniki zahtevala 18 življenj.

Iz Pakistana poročajo tudi o novem napadu ameriškega brezpilotnega letala, v katerem so bili ubiti najmanj štirje ljudje. Hišo na območju Darga Mandi v plemenskem okrožju Severni Vaziristan, ki je bila tarča napada, naj bi skrajneži uporabljali za skrivališče, je sporočil pakistanski varnostni vir. Identiteta žrtev še ni znana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.