Medicinska sestra v kritičnem stanju

Foto: EPA
Foto: EPA
Zdravstveno stanje britanske medicinske sestre, ki je okužena z ebolo, se je poslabšalo.
Oglej si celoten članek

Iz londonske bolnišnice so sporočili, da je stanje medicinske sestre  Pauline Cafferkey zdaj kritično.

Cafferkeyjevo so zdravili z eksperimentalnim protivirusnim zdravilom in krvno plazmo tistih, ki so ebolo premagali.

Pred tem so iz bolnišnice v sredo sporočili, da se okužena 39-letna sestra počuti relativno dobro, govori in bere ter se sama prehranjuje. V bolnišnici sicer niso razkrili, katero eksperimentalno zdravilo so ji dajali. So pa že v sredo opozorili, da je ebola nepredvidljiva in zato zaenkrat ne želijo napovedovati napredka v zdravljenju.

Okužila se je v Sierri Leone

Medicinska sestra se je z ebolo okužila v Sierri Leone, kjer je delala za organizacijo Save the Children. V nedeljo zvečer je prispela v Glasgow in je od ponedeljka zjutraj, ko ji je narasla vročina, v zdravniški oskrbi.

Ebola je od izbruha pred približno letom dni na zahodu Afrike terjala več kot 7900 življenj, večino v najhuje prizadetih državah - Liberiji, Gvineji in Sierri Leone.

Cafferkeyjeva je sicer prva okužena z ebolo na britanskih tleh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.