Meka prehitela Vatikan

Foto: Žurnal24 Visoka rodnost muslimank je islamu mogočila pohod na vrh svetovnih religij.
S sedeža Rimskokatoliške cerkve (RKC) v Vatikanu so sporočili, da je število muslimanov prvič v zgodovini preseglo število katoličanov.
Oglej si celoten članek

Podatek je bil objavljen v okviru letne statistike o stanju verstev po svetu, ki jo je letos obelodanil monsinjor Vittorio Formenti. Islam je postal najmnožičnejša posamična svetovna religija, ki ji pripada 19,2 odstotka populacije, z rimskokatoliško vero pa naj bi se istovetilo 17,4 odstotka Zemljanov.

Združeni kristjani še prevladujejo
Povedano v drugih številkah: 1,3 milijarde ljudi na Zemlji naj bi bilo muslimanske veroizpovedi, katoličanov pa 1,13 milijarde. Če katoličanom prištejemo še pripadnike ostalih veroizpovedi krščanstva, vernike protestantskih ločin, anglikance in pravoslavce, pa se povzpnemo približno do števila 2 milijard.

Formenti je še poudaril, da je število pripadnikov rimskokatoliške veroizpovedi v zadnjih letih stabilno, muslimani pa se zaradi visoke rodnosti številčno precej krepijo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.