Svet
9 ogledov

Meka prehitela Vatikan

Visoka rodnost muslimank je islamu mogočila pohod na vrh svetovnih religij. Žurnal24 main
S sedeža Rimskokatoliške cerkve (RKC) v Vatikanu so sporočili, da je število muslimanov prvič v zgodovini preseglo število katoličanov.

Podatek je bil objavljen v okviru letne statistike o stanju verstev po svetu, ki jo je letos obelodanil monsinjor Vittorio Formenti. Islam je postal najmnožičnejša posamična svetovna religija, ki ji pripada 19,2 odstotka populacije, z rimskokatoliško vero pa naj bi se istovetilo 17,4 odstotka Zemljanov.

Združeni kristjani še prevladujejo
Povedano v drugih številkah: 1,3 milijarde ljudi na Zemlji naj bi bilo muslimanske veroizpovedi, katoličanov pa 1,13 milijarde. Če katoličanom prištejemo še pripadnike ostalih veroizpovedi krščanstva, vernike protestantskih ločin, anglikance in pravoslavce, pa se povzpnemo približno do števila 2 milijard.

Formenti je še poudaril, da je število pripadnikov rimskokatoliške veroizpovedi v zadnjih letih stabilno, muslimani pa se zaradi visoke rodnosti številčno precej krepijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.