Merklova osebnost leta 2015 revije Time

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Angela Merkel prva ženska po 29 letih, ki ji je Time dodelil ta laskavi naslov.
Oglej si celoten članek

Letošnja osebnost leta 2015 je kanclerka svobodnega sveta, so zapisali v reviji Time. 61-letna Angela Merkel si je ta naziv prislužila zaradi vpliva pri reševanju evropske dolžniške krize, pa tudi odziva na begunsko krizo. Kot so zapisali, je uredništvo revije prepričalo kanclerkino ''moralno vodenje v svetu, kjer tega ni veliko''.

Merklova je prva ženska po 29 letih, odkar podeljujejo omenjeno nagrado. Skupaj z Merklovo so naziv osebnosti leta podelili še Wallis Simpson ( Američanka, zaradi katere se je prestolu odpovedal britanski kralj Edvard), britanska kraljica Elizabeta in filipinska predsednica Corazon Aquino. Nagrado so sicer leta 1975 podelili tudi vsem ameriškim ženskam in ženskam, ki so razkrivale zaupne, a pomembne informacije.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:17 10. December 2015.

    Mislim,da je bilo s strani amerikancev to za pričakovat,saj je slepo izpolnjevala njihove zamisli in zahteve!! Podelitev naslova je tako …

  • 08:47 10. December 2015.

    Osebnost leta je Vladimir Vladimirovič Putin in daleč noben drug , sploh pa ne takšna ritoliznica Yenkijem!

  • mph
    23:38 9. December 2015.

    Osebnost leta ne po meni upam nujno v pozitivnem smislu, ker baba je naredila škode Evropi, da ni za povedat. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.