Svet
12 ogledov

Merklova osebnost leta 2015 revije Time

Angela Merkel Žurnal24 main
Angela Merkel prva ženska po 29 letih, ki ji je Time dodelil ta laskavi naslov.

Letošnja osebnost leta 2015 je kanclerka svobodnega sveta, so zapisali v reviji Time. 61-letna Angela Merkel si je ta naziv prislužila zaradi vpliva pri reševanju evropske dolžniške krize, pa tudi odziva na begunsko krizo. Kot so zapisali, je uredništvo revije prepričalo kanclerkino ''moralno vodenje v svetu, kjer tega ni veliko''.

Merklova je prva ženska po 29 letih, odkar podeljujejo omenjeno nagrado. Skupaj z Merklovo so naziv osebnosti leta podelili še Wallis Simpson ( Američanka, zaradi katere se je prestolu odpovedal britanski kralj Edvard), britanska kraljica Elizabeta in filipinska predsednica Corazon Aquino. Nagrado so sicer leta 1975 podelili tudi vsem ameriškim ženskam in ženskam, ki so razkrivale zaupne, a pomembne informacije.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • Presvetli 09:17 10.december 2015.

    Mislim,da je bilo s strani amerikancev to za pričakovat,saj je slepo izpolnjevala njihove zamisli in zahteve!! Podelitev naslova je tako upravičena z njihove strani,bruh!!

  • Žurnalček 08:47 10.december 2015.

    Osebnost leta je Vladimir Vladimirovič Putin in daleč noben drug , sploh pa ne takšna ritoliznica Yenkijem!

  • mph 23:38 09.december 2015.

    Osebnost leta ne po meni upam nujno v pozitivnem smislu, ker baba je naredila škode Evropi, da ni za povedat. Če pa ja, potem pa je jih res lahko sram.