Mešal na prvem obisku v Gazi

Foto: Reuters Haled Mešal Foto: Reuters Haled Mešal Foto: Reuters Haled Mešal
Vodja palestinskega gibanja Hamas v izgnanstvu Haled Mešal je danes prispel na prvi obisk na območje Gaze.
Oglej si celoten članek

Njegov obisk je odraz vse večje naklonjenosti mednarodne skupnosti temu palestinskemu gibanju, komentira ameriška tiskovna agencija AP.

Mešal je v Gazo prispel iz Egipta preko mejnega prehoda Rafa, ob prihodu pa so ga pozdravili predstavniki Hamasa in gibanja Fatah. Ko je izstopil iz avtomobila, je poljubil tla.

Mešal je ob prihodu v Gazo izrazil upanje, da bo postal mučenik na palestinski zemlji. "Upam, da bo bog iz mene naredil mučenika na palestinski zemlji v Gazi," je za novinarje izjavil Mešal.

Vodja Hamasa se je za obisk Gaze odločil po nedavnih spopadih med Palestinci in Izraelci, ki so se končali s prekinitvijo ognja. Hamasovi predstavniki njegov obisk prikazujejo kot praznovanje Hamasove zmage nad Izraelom.

Mešal je kot otrok odšel z Zahodnega brega, gibanje, ki nadzoruje območje Gaze, pa trenutno vodi iz Katarja.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.