Svet
4 ogledov

Mešal na prvem obisku v Gazi

Haled Mešal
1/3
Reuters
Vodja palestinskega gibanja Hamas v izgnanstvu Haled Mešal je danes prispel na prvi obisk na območje Gaze.

Njegov obisk je odraz vse večje naklonjenosti mednarodne skupnosti temu palestinskemu gibanju, komentira ameriška tiskovna agencija AP.

Mešal je v Gazo prispel iz Egipta preko mejnega prehoda Rafa, ob prihodu pa so ga pozdravili predstavniki Hamasa in gibanja Fatah. Ko je izstopil iz avtomobila, je poljubil tla.

Mešal je ob prihodu v Gazo izrazil upanje, da bo postal mučenik na palestinski zemlji. "Upam, da bo bog iz mene naredil mučenika na palestinski zemlji v Gazi," je za novinarje izjavil Mešal.

Vodja Hamasa se je za obisk Gaze odločil po nedavnih spopadih med Palestinci in Izraelci, ki so se končali s prekinitvijo ognja. Hamasovi predstavniki njegov obisk prikazujejo kot praznovanje Hamasove zmage nad Izraelom.

Mešal je kot otrok odšel z Zahodnega brega, gibanje, ki nadzoruje območje Gaze, pa trenutno vodi iz Katarja.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.