Microsoft kupuje Skype

Foto: Žurnal24 Microsoft naj bi podjetje, ki bi ga očitno rad na vsak način vključil v svoje st
Podjetje Microsoft naj bi se že dogovorilo za prevzem podjetja Skype, ki ponuja tudi pri nas priljubljen program za brezplačno telefoniranje.
Oglej si celoten članek

Microsoft naj bi za Skype odštel do šest milijard evrov. S tem bi Skype postalo največje podjetje, kar jih je velikan Microsoft prevzel v svoji zgodovini.

Skype ima trenutno po svetu sicer kar 663 milijonov uporabnikov. Leta 2006 ga je kupila spletna tržnica eBay za 1,8 milijarde, a so leta 2009 odprodali večinski delež. Zdaj je v večinski lasti skupine investitorjev.

Videokonference in telefonija
Microsoft naj bi nakup Skypa zanimal predvsem zaradi izboljšanja njegove ponudbe videokonferenčnih storitev. Poleg tega se poskuša Microsoft, tudi preko nedavnega dogovora z Nokio, prebiti v svet mobilne telefonije, kjer bi mu Skype morda lahko pomagal.

Skype sicer doslej še ni uspel ustvariti resnejših dobičkov, bremeni pa ga tudi težak dolg. Pri nas je popularen predvsem za opravljanje brezplačnih (video)klicev v tujino. Kakšna bo prihodnost programa, še ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.