Svet
6 ogledov

Microsoft kupuje Skype

Microsoft naj bi podjetje, ki bi ga očitno rad na vsak način vključil v svoje st Žurnal24 main
Podjetje Microsoft naj bi se že dogovorilo za prevzem podjetja Skype, ki ponuja tudi pri nas priljubljen program za brezplačno telefoniranje.

Microsoft naj bi za Skype odštel do šest milijard evrov. S tem bi Skype postalo največje podjetje, kar jih je velikan Microsoft prevzel v svoji zgodovini.

Skype ima trenutno po svetu sicer kar 663 milijonov uporabnikov. Leta 2006 ga je kupila spletna tržnica eBay za 1,8 milijarde, a so leta 2009 odprodali večinski delež. Zdaj je v večinski lasti skupine investitorjev.

Videokonference in telefonija
Microsoft naj bi nakup Skypa zanimal predvsem zaradi izboljšanja njegove ponudbe videokonferenčnih storitev. Poleg tega se poskuša Microsoft, tudi preko nedavnega dogovora z Nokio, prebiti v svet mobilne telefonije, kjer bi mu Skype morda lahko pomagal.

Skype sicer doslej še ni uspel ustvariti resnejših dobičkov, bremeni pa ga tudi težak dolg. Pri nas je popularen predvsem za opravljanje brezplačnih (video)klicev v tujino. Kakšna bo prihodnost programa, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.