Mihajlovićeva smrt

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Srbija je prišla do dokumenta, ki govori, da je bil Dragoljub Draža Mihajlović ustreljen 17. julija leta 1946.
Oglej si celoten članek

Informacijo je medijem danes posredoval državni sekretar srbskega Ministrstva za pravosodje Slobodan Homen.V Srbiji ne razpolagamo z uradnim dokumentom, ki bi govoril o dnevu Mihajlovićeve smrti. Možno, da je v katerem izmed privatnih arhivov. Šele zdaj pa lahko z gotovostjo rečemo, da je dan Mihajlovićeve smrti 17. julij 1946,” je povedal državni sekretar.

Povedal je, da gre za telegram, ki ga je britanska ambasada naslovila na svojo vlado. V njem sporočajo, da so Mihajlovića ustrelili. Lokaciji, na katerem naj bi Mihajlovića pokopali, naj bi bili po Homenovih besedah bodisi Ada Ciganljia ali Lisičji potok.

Dragoljub Draža Mihajlović si je v 1. svetovni vojni pridobil sloves in ugled vojnega heroja, v drugi vojni pa je poveljeval Jugoslovanski vojski v domovini oziroma četnikom. Po vojni so ga obsodili za vojne zločine in sodelovanje z okupatorjem ter ustrelili.

Med obema vojnama je služil tudi v vojašnici v Celju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.