Minister za zdaj ne bo odstopil

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Hrvaški obrambni minister po včerajšnjem strmoglavljenju vojaškega letala pravi, da je največja odgovornost na njemu in njegovih predhodnikih, vendar da bo o odstopu še razmislil.
Oglej si celoten članek

"Hrvaška ni edina država, v kateri padajo letala," je po pisanju Net.hr povedal hrvaški obrambni minister Ante Kotromanović. Dodal je, da je pripravljen ponuditi odstop tudi v primeru, če ena samcata puška zataji, da pa bo odločitev o odstopu v konkretnem primeru strmoglavljenega letala sprejel po pogovoru s "svojima dvema šefoma", premierjem in predsednikom države.

Ne glede na to, kakšna bo odločitev, pa Kotromanović poudarja, da mora Hrvaška sprejeti dogovor, kako bo ščitila svoj zračni prostor. Odločitev glede nakupa novih vojaških letal naj bi bila na Hrvaškem sprejeta že pred leti; namesto nakupa so se raje odločili za remont in na ta način podaljšati življenjsko dobo MIG-ov 21.

Eden izmed teh se je, kot smo že poročali, včeraj zrušil na širšem zagrebškem območju. Po doslej znanih informacijah je prišlo do okvare na pristajalnem sistemu in vžigu motorja. Pilot Stanko Hrženjak je po poročanju hrvaških portalov povedal, da je bilo letalo ob vzletu vse v redu. Pred Zagrebom je odpovedal hidravlični sistem, zaradi česar se je bil primoran katapultirati, MIG pa preusmeriti na nenaseljeno območje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.