Svet
20 ogledov

Minister za zdaj ne bo odstopil

Zrušeno letalo 24sata
Hrvaški obrambni minister po včerajšnjem strmoglavljenju vojaškega letala pravi, da je največja odgovornost na njemu in njegovih predhodnikih, vendar da bo o odstopu še razmislil.

"Hrvaška ni edina država, v kateri padajo letala," je po pisanju Net.hr povedal hrvaški obrambni minister Ante Kotromanović. Dodal je, da je pripravljen ponuditi odstop tudi v primeru, če ena samcata puška zataji, da pa bo odločitev o odstopu v konkretnem primeru strmoglavljenega letala sprejel po pogovoru s "svojima dvema šefoma", premierjem in predsednikom države.

Ne glede na to, kakšna bo odločitev, pa Kotromanović poudarja, da mora Hrvaška sprejeti dogovor, kako bo ščitila svoj zračni prostor. Odločitev glede nakupa novih vojaških letal naj bi bila na Hrvaškem sprejeta že pred leti; namesto nakupa so se raje odločili za remont in na ta način podaljšati življenjsko dobo MIG-ov 21.

Eden izmed teh se je, kot smo že poročali, včeraj zrušil na širšem zagrebškem območju. Po doslej znanih informacijah je prišlo do okvare na pristajalnem sistemu in vžigu motorja. Pilot Stanko Hrženjak je po poročanju hrvaških portalov povedal, da je bilo letalo ob vzletu vse v redu. Pred Zagrebom je odpovedal hidravlični sistem, zaradi česar se je bil primoran katapultirati, MIG pa preusmeriti na nenaseljeno območje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.