Mladića odpeljali v bolnišnico

Foto: ICTY
Foto: ICTY
Nekdanjega poveljnika bosanskih Srbov Ratka Mladića so v Haagu s sodišča odpeljali v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Predstavnik haaškega sodišča je povedal, da so Mladića v bolnišnico odpeljali preventivno. Ratka Mladića, 70, sicer že več let pestijo zdravstvene težave.

V bolnišnico so ga odpeljali dan po 17. obletnici pokola v Srebrenici, ki ga je vojska bosanskih srbov domnevno izvršila na njegov ukaz.

Marca 2006 je v priporu haaškega sodišča umrl nekdanji predsednik Jugoslavije in Srbije Slobodan Milošević. Pred smrtjo so 64-letnega Miloševića pestili visok pritisk in težave s srcem. Po njegovi smrti še pred koncem sojenja se je na sodišče, predvsem iz Srbije, vsul plaz očitkov.

Mladić je v enajstih točkah obtožen vojnih zločinov in zločinov proti človeštvu. Obtožbe zanika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:53 29. Marec 2013.

    On si je zaslužil smrto kazen z obešanjem , samo že zaradi njegove vloge v zaćenjanju vojne na Hrvaškem , …

  • 16:49 29. Marec 2013.

    Crkavao v največjih možnih mukah ,da Bog da , da se ti zatrlo seme zazmeraj !

  • VSK
    14:00 12. Julij 2012.

    zgleda je prašiček tebe naredil (glede na obnašanje)... <br />zakaj si pa ta človek zasluži krematorij ?? (da vidim tvoj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.