Svet
40 ogledov

Mladića odpeljali v bolnišnico

Sojenje Mladiću ICTY
Nekdanjega poveljnika bosanskih Srbov Ratka Mladića so v Haagu s sodišča odpeljali v bolnišnico.

Predstavnik haaškega sodišča je povedal, da so Mladića v bolnišnico odpeljali preventivno. Ratka Mladića, 70, sicer že več let pestijo zdravstvene težave.

V bolnišnico so ga odpeljali dan po 17. obletnici pokola v Srebrenici, ki ga je vojska bosanskih srbov domnevno izvršila na njegov ukaz.

Marca 2006 je v priporu haaškega sodišča umrl nekdanji predsednik Jugoslavije in Srbije Slobodan Milošević. Pred smrtjo so 64-letnega Miloševića pestili visok pritisk in težave s srcem. Po njegovi smrti še pred koncem sojenja se je na sodišče, predvsem iz Srbije, vsul plaz očitkov.

Mladić je v enajstih točkah obtožen vojnih zločinov in zločinov proti človeštvu. Obtožbe zanika.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 16:53 29.marec 2013.

    On si je zaslužil smrto kazen z obešanjem , samo že zaradi njegove vloge v zaćenjanju vojne na Hrvaškem , tako da si lahko to svojo Bosno nekam vtakneš! Ne razumeš ? On je v Bosno 1992L. že prišel kot ...prikaži več do konca formiran vojni zloćinec- psihopat !

  • Žurnalček 16:49 29.marec 2013.

    Crkavao v največjih možnih mukah ,da Bog da , da se ti zatrlo seme zazmeraj !

  • VSK 14:00 12.julij 2012.

    zgleda je prašiček tebe naredil (glede na obnašanje)... zakaj si pa ta človek zasluži krematorij ?? (da vidim tvoj komentar ter strokovno poznavanje resnice o vojni v bosni)