Množičnega posiljevalca bodo evtanazirali

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Belgijskega zapornika, ki kazen zapora prestaja zaradi več posilstev in umora, bodo v nedeljo evtanazirali. Za to pravico se bori že več let.
Oglej si celoten članek

Frank Van Den Bleken, ki je že 30 let v zaporu, je prošnjo za evtanazijo oblastem podal večkrat, za to pravico se je boril več let. V prošnji izpostavlja, da se bori s hudo psihično bolečino, ker ne more nadzorovati svoje potrebe po spolnem nasilju.

Zahteva odobrena že septembra

Belgija je leta 2002 legalizirala evtanazijo v posebnih okoliščinah. Prosilec mora pri polni zavesti in samostojno izraziti svojo željo in to nekajkrat. Van Den Bleken, ki je sam priznal, da je nevaren družbi, ni sprejel pogojnega izpusta na svobodo, ocenil pa je, da so njegovi pogoji za bivanje v zaporu povsem neznosni.

Kot so izpostavljali njegovi odvetniki, ga je pregledalo več zdravnikov in psihologov, ki mu niso mogli pomagati, ugotavili so le, da neizmerno trpi. Njegovim večkratnim prošnjam so oblasti ugodile septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.