Svet
19 ogledov

Množičnega posiljevalca bodo evtanazirali

TZ lepota in zdravje 24.10.07, cepljenje, injekcija, pacijent, bolnica, sestra, Dejan Mijović
Belgijskega zapornika, ki kazen zapora prestaja zaradi več posilstev in umora, bodo v nedeljo evtanazirali. Za to pravico se bori že več let.

Frank Van Den Bleken, ki je že 30 let v zaporu, je prošnjo za evtanazijo oblastem podal večkrat, za to pravico se je boril več let. V prošnji izpostavlja, da se bori s hudo psihično bolečino, ker ne more nadzorovati svoje potrebe po spolnem nasilju.

Zahteva odobrena že septembra

Belgija je leta 2002 legalizirala evtanazijo v posebnih okoliščinah. Prosilec mora pri polni zavesti in samostojno izraziti svojo željo in to nekajkrat. Van Den Bleken, ki je sam priznal, da je nevaren družbi, ni sprejel pogojnega izpusta na svobodo, ocenil pa je, da so njegovi pogoji za bivanje v zaporu povsem neznosni.

Kot so izpostavljali njegovi odvetniki, ga je pregledalo več zdravnikov in psihologov, ki mu niso mogli pomagati, ugotavili so le, da neizmerno trpi. Njegovim večkratnim prošnjam so oblasti ugodile septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.