Množični grob v Afganistanu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na severu Afganistana so ob gradnji parkirnega prostora za avtomobile ob vojašnici naleteli na množični grob s posmrtnimi ostanki najmanj desetih žrtev državljanske vojne z začetka 90. let minulega stoletja.
Oglej si celoten članek

V severni afganistanski provinci Balkh so med gradbenimi deli na območju vojašnice odkrili najmanj deset okostij. Gre za odkritje na območju, kjer so med državljansko vojno v začetku 90. let potekali hudi boji. Množični grob tako predstavlja še eno nemo in grozljivo pričo krvave preteklosti Afganistana.

"Iz groba smo izkopali med deset in 15 okostij. Z izkopavanji smo nato zaključili," je povedal predstavnik vojske Mohamed Nahim. Forenziki in aktivisti za človekove pravice naj bi zdaj natančno preiskali grobišče, v katerem so na ostankih trupel našli dokaze o privezovanju z vrvmi. "Kmalu bi moralo biti jasno, kdo so bili umrli in zakaj so bili usmrčeni," je dejal predstavnik neodvisne komisije za človekove pravice Sajed Mohamed.

Grob leži približno dva kilometra od kraja Qala-e-Jangi, v katerem so talibani ubili na stotine tedanjih upornikov, ki jih je vodil mudžahid Ahmad Šah Masud.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.