Močno poslabšanje stanja Jovanke Broz

Foto: EPA
Foto: EPA
Zdravstveno stanje Jovanke Broz se je močno poslabšalo. Po zadnjih podatkih naj bi padla v komo, pri življenju pa naj bi jo ohranjali aparati, ki ji pomagajo dihati.
Oglej si celoten članek

"V bolnišnico je prišla z resnimi težavami", je za srbski Blic povedal vodja urgentnega bloka Zlatibor Lončar. Po zadnjih podatkih naj bi padla v komo.
Direktor beograjskega kliničnega centra Miljko Ristić je sporočil, da je Titova vdova nezavestna.

Po nekaterih podatkih naj bi se kožni rak, ki ni bil pravočasno zdravljen, razširil. Težave z dihanjem pa naj bi se pojavile tudi zaradi vdora tekočine v pljučno krilo, ki naj bi bilo prav tako maligno.

Zadnje dni se je njeno zdravstveno stanje sicer izboljševalo, prav tako njeno razpoloženje. A še vedno ni bilo dovolj dobro, da bi zadostovala domača oskrba.

"Situacija je zelo resna," je povedal namestnik srbskega premiera Rasim Ljajić, ki je eden izmed redkih, ki se je v zadnjih letih še spomnil nanjo in jo obiskoval. Po njegovih besedah zdravniki za zdaj obvladujejo situacijo, a so napovedi slabe.

Rada bi na Dedinje

Na obisk pa vsak dan od sprejema v bolnišnico prihaja tudi pisec feljtona o njenem življenju Žarko Jokanović. Ta je tudi povedal, da si Jovanka Broz želi, da bi se lahko vrnila v hišo na Dedinjah, ki pa je v zelo slabem stanju. "V poštev ne pride nobena druga lokacija," je zatrdil.

Obstajajo sicer tudi načrti, kako bi hišo obnovili, da bi bila primerna za bivanje. Jovanka Broz je v njej v osami preživela zadnja tri desetletja. "Zaprla se je v vilo in vase, saj se je bala za svoje življenje," je povedal njen vnuk Joška Broz.

Želi si biti pokopana ob Titu v Hiši cvetja

Srbski mediji pa so se razpisali tudi o poslednji želji Titove vdove. Ta je namreč pred kratkim povedala, da bi bila rada pokopana v Hiši cvetja ob svojem soprogu. Blic še poroča, da naj bi oblasti iskale rešitev, kako ji ugoditi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:35 27. September 2013.

    Ok, človek kot človek pač. Želim ji okrevanje.<br />Ne razumem pa zakaj jo toliko vlačite po cajtngih. Skoraj huje kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.