Svet
27 ogledov

Močno poslabšanje stanja Jovanke Broz

Jovanka Broz EPA
Zdravstveno stanje Jovanke Broz se je močno poslabšalo. Po zadnjih podatkih naj bi padla v komo, pri življenju pa naj bi jo ohranjali aparati, ki ji pomagajo dihati.

"V bolnišnico je prišla z resnimi težavami", je za srbski Blic povedal vodja urgentnega bloka Zlatibor Lončar. Po zadnjih podatkih naj bi padla v komo.
Direktor beograjskega kliničnega centra Miljko Ristić je sporočil, da je Titova vdova nezavestna.

Po nekaterih podatkih naj bi se kožni rak, ki ni bil pravočasno zdravljen, razširil. Težave z dihanjem pa naj bi se pojavile tudi zaradi vdora tekočine v pljučno krilo, ki naj bi bilo prav tako maligno.

Zadnje dni se je njeno zdravstveno stanje sicer izboljševalo, prav tako njeno razpoloženje. A še vedno ni bilo dovolj dobro, da bi zadostovala domača oskrba.

"Situacija je zelo resna," je povedal namestnik srbskega premiera Rasim Ljajić, ki je eden izmed redkih, ki se je v zadnjih letih še spomnil nanjo in jo obiskoval. Po njegovih besedah zdravniki za zdaj obvladujejo situacijo, a so napovedi slabe.

Rada bi na Dedinje

Na obisk pa vsak dan od sprejema v bolnišnico prihaja tudi pisec feljtona o njenem življenju Žarko Jokanović. Ta je tudi povedal, da si Jovanka Broz želi, da bi se lahko vrnila v hišo na Dedinjah, ki pa je v zelo slabem stanju. "V poštev ne pride nobena druga lokacija," je zatrdil.

Obstajajo sicer tudi načrti, kako bi hišo obnovili, da bi bila primerna za bivanje. Jovanka Broz je v njej v osami preživela zadnja tri desetletja. "Zaprla se je v vilo in vase, saj se je bala za svoje življenje," je povedal njen vnuk Joška Broz.

Želi si biti pokopana ob Titu v Hiši cvetja

Srbski mediji pa so se razpisali tudi o poslednji želji Titove vdove. Ta je namreč pred kratkim povedala, da bi bila rada pokopana v Hiši cvetja ob svojem soprogu. Blic še poroča, da naj bi oblasti iskale rešitev, kako ji ugoditi.

 

Komentarjev 1
  • Ronald Reagan 11:35 27.september 2013.

    Ok, človek kot človek pač. Želim ji okrevanje.Ne razumem pa zakaj jo toliko vlačite po cajtngih. Skoraj huje kot onega klavca, ki so mu parkle bek porezali...