Močno streslo Salomonove otoke

Foto: Žurnal24 Salomonove otoke je stresel potres z močjo 7,5 po Richterjevi lestvici. (Foto: E
Salomonove otoke je stresel potres z močjo 7,5 po Richterjevi lestvici. Poročil o morebitnih žrtvah in gmotni škodi še ni, obstaja pa nevarnost cunamijev.
Oglej si celoten članek

Epicenter potresa je bil 52 kilometrov globoko in slabih 97 kilometrov jugozahodno od Salomonovega otoka Kira Kira v Pacifiku.

Predstavniki televizijske mreže na Salomonovih otokih, ki so jih poklicale avstralske oblasti, so zatrdili, da zaenkrat ni podatkov o mrtvih, poškodovanih in gmotni škodi. "Nekateri prebivalci so zaradi strahu pred cunamiji zbežali na višje ležeče predele," dodajajo.

Pacifiški center za opozarjanje pred cunamiji je sporočil, da bi potres s takšno močjo lahko povzročil lokalne cunamije, ki bi imeli uničujoč učinek za obale, ki ležijo v radiju stotih kilometrov od epicentra. "Potres z magnitudo 7,1 po Rihterjevi lestvici lahko povzroči ogromno škode,“ dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.