Svet
13 ogledov

Močno streslo Salomonove otoke

Salomonove otoke je stresel potres z močjo 7,5 po Richterjevi lestvici. (Foto: E Žurnal24 main
Salomonove otoke je stresel potres z močjo 7,5 po Richterjevi lestvici. Poročil o morebitnih žrtvah in gmotni škodi še ni, obstaja pa nevarnost cunamijev.

Epicenter potresa je bil 52 kilometrov globoko in slabih 97 kilometrov jugozahodno od Salomonovega otoka Kira Kira v Pacifiku.

Predstavniki televizijske mreže na Salomonovih otokih, ki so jih poklicale avstralske oblasti, so zatrdili, da zaenkrat ni podatkov o mrtvih, poškodovanih in gmotni škodi. "Nekateri prebivalci so zaradi strahu pred cunamiji zbežali na višje ležeče predele," dodajajo.

Pacifiški center za opozarjanje pred cunamiji je sporočil, da bi potres s takšno močjo lahko povzročil lokalne cunamije, ki bi imeli uničujoč učinek za obale, ki ležijo v radiju stotih kilometrov od epicentra. "Potres z magnitudo 7,1 po Rihterjevi lestvici lahko povzroči ogromno škode,“ dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.