“Morali bi ga ubiti”

Foto: Žurnal24 Ameriška zunanja ministrica se je včeraj takole srečala z italijanskim premierje
Arbitraža. Na vladi se ne bojijo razkritij v povezavi s Hrvaško. Večina depeš naj bi bila iz časa Janše.
Oglej si celoten članek

Razkritja. Na vladi pričakujejo nova razkritja depeš. Večina depeš, ki še pridejo, se bo po njihovih pričakovanjih nanašala na čas vlade Janeza Janše, depeše iz časa pogajanja o arbitražnem sporazumu pa naj bi več kot o nas povedale o Hrvatih, smo izvedeli neuradno.

Žbogar: se konzultirava

V kolektivno nesamozavest Slovencev naj ne pride miselnost, da ima naša država do katere od velesil servilen odnos. Nima ga! Nima ga!” To je včeraj zatrdil slovenski premier Borut Pahor. Zagotavlja, da je slovenska zunanja politika samozavestna in da se mu zato ne zdi sporno hoditi na kosila na tuja veleposlaništva.

Na tapeti Pakistan
Terorizem. Včeraj objavljene depeše so razkrile skrb ZDA, da bi se teroristi lahko dokopali do pakistanskega jedrskega orožja. Pakistan je pomisleke včeraj že zavrnil in obsodil.

Z zunanjega ministrstva so včeraj zavrnili namige, da je slovenska zunanja politika neusklajena. Minister Samuel Žbogar trdi, da se s Pahorjem redno konzultirata o zunanjepolitičnih temah, da pa se ne obveščata “o čisto vsakem pogovoru, ki ga ima premier z diplomati”.

Ključni osebi bi ubili
Interpol je včeraj izdal tiralico za prvega človeka spletne strani WikiLeaks Juliana Assangea. Ta naj bi letos v Stockholmu zakrivil posilstva. K umoru pa je pozval svetovalec kanadskega premierja Stephena Harperja. Mnenje, da bi morali Assangeja ubiti, je povedal v eter.

Tisti, ki je izdal dokumente, je kriv izdaje. Vse, kar je manj od smrtne kazni, je premilo.
Mike Huckabee

K smrtni kazni za 23-letnika, ki je dokumente spravil iz ameriške vojske, pa je pozval nekdanji guverner Arkansasa in TV voditelj Mike Huckabee. “Gre za izdajo in ta se kaznuje s smrtjo,” meni.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.