Svet
2 ogledov

“Morali bi ga ubiti”

Ameriška zunanja ministrica se je včeraj takole srečala z italijanskim premierje Žurnal24 main
Arbitraža. Na vladi se ne bojijo razkritij v povezavi s Hrvaško. Večina depeš naj bi bila iz časa Janše.

Razkritja. Na vladi pričakujejo nova razkritja depeš. Večina depeš, ki še pridejo, se bo po njihovih pričakovanjih nanašala na čas vlade Janeza Janše, depeše iz časa pogajanja o arbitražnem sporazumu pa naj bi več kot o nas povedale o Hrvatih, smo izvedeli neuradno.

Žbogar: se konzultirava

V kolektivno nesamozavest Slovencev naj ne pride miselnost, da ima naša država do katere od velesil servilen odnos. Nima ga! Nima ga!” To je včeraj zatrdil slovenski premier Borut Pahor. Zagotavlja, da je slovenska zunanja politika samozavestna in da se mu zato ne zdi sporno hoditi na kosila na tuja veleposlaništva.

Na tapeti Pakistan
Terorizem. Včeraj objavljene depeše so razkrile skrb ZDA, da bi se teroristi lahko dokopali do pakistanskega jedrskega orožja. Pakistan je pomisleke včeraj že zavrnil in obsodil.

Z zunanjega ministrstva so včeraj zavrnili namige, da je slovenska zunanja politika neusklajena. Minister Samuel Žbogar trdi, da se s Pahorjem redno konzultirata o zunanjepolitičnih temah, da pa se ne obveščata “o čisto vsakem pogovoru, ki ga ima premier z diplomati”.

Ključni osebi bi ubili
Interpol je včeraj izdal tiralico za prvega človeka spletne strani WikiLeaks Juliana Assangea. Ta naj bi letos v Stockholmu zakrivil posilstva. K umoru pa je pozval svetovalec kanadskega premierja Stephena Harperja. Mnenje, da bi morali Assangeja ubiti, je povedal v eter.

Tisti, ki je izdal dokumente, je kriv izdaje. Vse, kar je manj od smrtne kazni, je premilo.
Mike Huckabee

K smrtni kazni za 23-letnika, ki je dokumente spravil iz ameriške vojske, pa je pozval nekdanji guverner Arkansasa in TV voditelj Mike Huckabee. “Gre za izdajo in ta se kaznuje s smrtjo,” meni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.