Mornarica preiskuje sumljiv zvok

Foto: epa pogrešana podmornica, rgentina
Foto: epa pogrešana podmornica, rgentina
Argentinska mornarica nadaljuje z iskanjem pogrešane podmornice. Preiskujejo "hidro-akustično anomalijo".
Oglej si celoten članek

Argentinska mornarica je danes sporočila, da so tik po prekinitvi radijskega stika s pogrešano podmornico ARA San Juan zabeležili nenavaden zvok, ki bi lahko bil eksplozija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik argentinske mornarice Enrique Balbi je povedal, da so o poteku preiskave obvestili tudi sorodnike 44 članov posadke pogrešane podmornice. Iskanje podmornice bodo nadaljevali, dokler ne bodo povsem prepričani, kakšna usoda jo je doletela, je še zatrdil.

Časa je vse manj Kisika imajo le še za dva dni

"Hidro-akustično anomalijo" so zabeležili le nekaj ur potem, ko so 15. novembra izgubili radijski stik s podmornico. Na območje izvora tega zvoka so zdaj znova poslali ladje in letala, da morda najdejo dodatne namige o lokaciji podmornice.

Podmornica je izginila 15. novembra in strokovnjaki opozarjajo, da imajo mornarji, če je poškodovana, a pod morjem, le za od sedem do deset dni kisika.

Podmornica Slaba novica za sorodnike

Pogrešana dizelska podmornica ARA San Juan je bila na rutinski poti iz mornariškega oporišča Ushuaia na skrajnem jugu Argentine v Mar del Plato. Izginila je okoli 430 kilometrov vzhodno od argentinske obale. V iskalni akciji sedaj sodeluje že več kot 10 držav.

Podmornica je bila izdelana leta 1983 v Nemčiji. Dolga je 66 metrov, doseže hitrost do 45 kilometrov na uro, njen doseg pa je 22.224 kilometrov.

Podmornica Je za 44 članov posadke še upanje?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.