Svet
1304 ogledov

Slaba novica za sorodnike

podmornica epa pogrešana podmornica, Argentina
Klic na pomoč ni bil iz pogrešane podmornice.

Strokovnjaki argentinske mornarice so izključili možnost, da bi zvoki, ki so jih zaznali na morju, bili s pogrešane argentinske podmornice na kateri je 44 ljudi. Gre za zadnjo slabo novico za sorodnike pogrešane posadke. 

podmornica Podmornica Svet Je za 44 članov posadke še upanje?

"Zvočni signali ne ustrezajo podmornici ... Lahko bi šlo za zvok kakega živega bitja," je pojasnil tiskovni predstavnik mornarice Enrique Balbi.

Pogrešana argentinska podmornica se je zadnjič oglasila pred šestimi dnevi in sporočila tehnično okvaro. Plovila, ki iščejo podmornico v južnem Pacifiku, so v ponedeljek na svojih sonarjih zaznala signale, za katere so sprva domnevali, da bi ki bi lahko prihajali z izginule podmornice. Signale so zaznali okoli 360 kilometrov od obale, na območju s povprečno globino okoli 200 metrov ter na predvideni poti podmornice.

Pogrešana dizelska podmornica ARA San Juan se zadnjič oglasila minulo sredo. Podmornica je bila na rutinski poti iz mornariškega oporišča Ushuaia na skrajnem jugu Argentine v Mar del Plato. Izginila je okoli 430 kilometrov vzhodno od argentinske obale. Išče jo mednarodna ekipa, v kateri sodelujejo tudi Američani, Brazilci, Britanci, Čilenci in Urugvajci.

Podmornica je bila izdelana leta 1983 v Nemčiji. Dolga je 66 metrov, doseže hitrost do 45 kilometrov na uro, doseg pa ima 22.224 kilometrov.

Komentarjev 1
  • mph 10:25 21.november 2017.

    Me zanima kako taka draga zadeva nima neštetih varnostnih mehanizmov za avtomatičen alarm v primeru nesreče. Malce nenavadno vsaj.