Mornarji ujeti na morskem dnu

Foto: Žurnal24 Ukrajinski vlačilec Naftogaz 67 je potonil v soboto ponoči.
Po trku vlačilca in tovorne ladje ob hongkonški obali pogrešajo osemnajst ukrajinskih mornarjev, ki so najverjetneje ujeti na morskem dnu pod prevrnjeno ladjo.
Oglej si celoten članek
"Največja prednostna naloga naše reševalne operacije je locirati pogrešane osebe, v ladji ali na odprtem morju", je dejal direktor hongkonškega pomorskega oddelka Roger Tupper. Reševalci predvidevajo, da so pogrešani mornarji ujeti v kabini ukrajinskega vlačilca, ki je trčil s kitajsko tovorno ladjo.

Šest Ukrajincev in kitajskega mornarja so rešili takoj. Po šestih urah iskanja je reševalcev uspelo locirati tudi potopljeno plovilo, ki so ga morski tokovi odnesli nekaj sto metrov od kraja potopa, ki jim ga je navedla pomorska policija.

Poveljnik gasilcev Wong Chung-shing ni želel ugibati o možnostih, ki jih imajo mornarji. Vlačilec, ki se je po trku hitro potopil, naj bi obstal na globini 37 metrov. Potapljači so že dosegli vlačilec, a so zaenkrat zaman čakali na odziv iz notranjosti ladje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.