Svet
10 ogledov

Mornarji ujeti na morskem dnu

Ukrajinski vlačilec Naftogaz 67 je potonil v soboto ponoči. Žurnal24 main
Po trku vlačilca in tovorne ladje ob hongkonški obali pogrešajo osemnajst ukrajinskih mornarjev, ki so najverjetneje ujeti na morskem dnu pod prevrnjeno ladjo.
"Največja prednostna naloga naše reševalne operacije je locirati pogrešane osebe, v ladji ali na odprtem morju", je dejal direktor hongkonškega pomorskega oddelka Roger Tupper. Reševalci predvidevajo, da so pogrešani mornarji ujeti v kabini ukrajinskega vlačilca, ki je trčil s kitajsko tovorno ladjo.

Šest Ukrajincev in kitajskega mornarja so rešili takoj. Po šestih urah iskanja je reševalcev uspelo locirati tudi potopljeno plovilo, ki so ga morski tokovi odnesli nekaj sto metrov od kraja potopa, ki jim ga je navedla pomorska policija.

Poveljnik gasilcev Wong Chung-shing ni želel ugibati o možnostih, ki jih imajo mornarji. Vlačilec, ki se je po trku hitro potopil, naj bi obstal na globini 37 metrov. Potapljači so že dosegli vlačilec, a so zaenkrat zaman čakali na odziv iz notranjosti ladje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.