Morski pes ubil moškega

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Morski pes ob plaži na vzhodu Avstralije napadel kopalca in ga ubil.
Oglej si celoten članek

Moškega, starega okoli 50 let, je morski pes ugriznil v nogo, ko je bil le okoli 15 do 20 metrov oddaljen od obale na priljubljeni plaži Byron Bay v Novem južnem Walesu.

Opazili dvometrskega

Ostali kopalci so moškega, ki je močno krvavel iz noge, potegnili na obalo in mu skušali pomagati, a je bilo že prepozno, njegova soproga pa je bila priča napada.

Kmalu po napadu so na območju opazili velikega belega morskega psa. Po ocenah očividcev naj bi bil velik okoli dva metra. Plaže v okolici so nato takoj zaprli in začeli preganjati žival z območja.

Vse pogostejši napadi

Morski psi so sicer običajni v avstralskih vodah, njihovi napadi pa postajajo vse pogostejši, po ocenah strokovnjakov tudi zaradi vse večje priljubljenosti vodnih športov. Zadnji napad morskega psa se je zgodil aprila na plaži Tathra, kakih 350 kilometrov južno od Sydneyja. Žrtev napada je bila ženska, za katero so našli le plavalno čepico in očala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.