Svet
10 ogledov

Morski pes ubil moškega

Razno 27.02.13, beli morski pes, shark, foto: shutterstock Shutterstock
Morski pes ob plaži na vzhodu Avstralije napadel kopalca in ga ubil.

Moškega, starega okoli 50 let, je morski pes ugriznil v nogo, ko je bil le okoli 15 do 20 metrov oddaljen od obale na priljubljeni plaži Byron Bay v Novem južnem Walesu.

Opazili dvometrskega

Ostali kopalci so moškega, ki je močno krvavel iz noge, potegnili na obalo in mu skušali pomagati, a je bilo že prepozno, njegova soproga pa je bila priča napada.

Kmalu po napadu so na območju opazili velikega belega morskega psa. Po ocenah očividcev naj bi bil velik okoli dva metra. Plaže v okolici so nato takoj zaprli in začeli preganjati žival z območja.

Vse pogostejši napadi

Morski psi so sicer običajni v avstralskih vodah, njihovi napadi pa postajajo vse pogostejši, po ocenah strokovnjakov tudi zaradi vse večje priljubljenosti vodnih športov. Zadnji napad morskega psa se je zgodil aprila na plaži Tathra, kakih 350 kilometrov južno od Sydneyja. Žrtev napada je bila ženska, za katero so našli le plavalno čepico in očala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.