Moške pričeske, ki so dovoljene v Iranu

Foto: Žurnal24 Zaradi razgaljenih frizerk se v salonu kar tre strank. (Foto: iStockphoto)
Kratke športne pričeske, oblikovane z gelom, so za iranske oblasti sprejemljive, čop pa se je znašel na seznamu prepovedanih.
Oglej si celoten članek

Kratke športne pričeske, nekatere oblikovane z gelom, naj bi ustrezale "barvi kože Irancev, njihovi kulturi in veri ter islamskemu pravu", je poudarila Džaleh Hodajar, ki vodi organizacijo Festivala o skromnosti in naglavnih pokrivalih, predvidenega za konec tega meseca, na katerem naj bi promovirali dovoljene pričeske.

Hodajarjeva je obenem najavila skorajšnjo objavo kataloga dovoljenih pričesk v tej islamski državi, kjer policija izvaja reden nadzor nad ženskami, ki morajo v skladu z iransko zakonodajo vedno nositi naglavno pokrivalo. Iranska policija tako večkrat aretira Iranke, ki nosijo pretesne ali prekratke plašče ali premajhna naglavna pokrivala, na svojo zunanjost pa morajo popaziti tudi moški v tesnih kavbojkah.

Kritike iranskih klerikov pa so pred mesecem dni letele tudi na tamkajšnjega predsednika Mahmuda Ahmadinedžada, ki je izrazil nasprotovanje ostremu policijskemu preganjanju neskromnih oblačil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.