Moškega ni bolel trebuh, ampak maternica

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Moški se je v bolnišnico odpravil zaradi kile. Na presenečenje vseh pa so mu odstranili maternico.
Oglej si celoten članek

Oče dveh otrok je tožil zaradi hudih bolečin v trebuhu. Zdravniki so bili prepričani, da imajo opravka s kilo, a se je izkazalo, da ima moški razvite vse ženske reproduktivne organe.

Našli so maternico, jajčnike, jajcevode, maternični vrat in slabo razvito tkivo nožnice. Moški pa je imel tudi normalno razvite moške reproduktivne organe, še navaja Telegraph. "Običajno v kili najdem debelo in tanko črevo, ko pa smo operirali tega pacienta, smo presenečeni našli ženske reproduktivne organe. Odstranili smo jih in operirali kilo," je postopek pojasnil kirurg.

Čeprav je iz zdravstvenega vidika hermafrodit, je izrazit moški. "Zunanji reproduktivni organi pacienta so moški, poleg tega nima nikakršnih težav s svojo spolno usmerjenostjo. Ima funkcionalne moške spolne organe, prsi niso bile formirane. Gre za embriološko napako v času oblikovanja embria," je dejal kirurg.

Pacient je bil ob "odkritju" osupel prav tako kot njegovi zdravniki. Trenutno je še v bolnišnici na zdravljenju, kjer ga podpira tudi družina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:50 2. Avgust 2011.

    Kaj pa pacientova zasebnost? Hermafrodizem ni tako redek pojav, ampak je še vedno tabu. Velikokrat starši svojim otrokom sploh ne …

  • 00:07 2. Avgust 2011.

    Oče dveh otrok ima ponavadi ime in priimek. Si ju niste upali napisati, ker bi ljudje preverili resničnost vaših slaboumnih …

  • 19:51 1. Avgust 2011.

    Če so unmu odstranil maternico,potem mene boli pyzda?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.