Svet
42 ogledov

Moškega ni bolel trebuh, ampak maternica

operacija Žurnal24 main
Moški se je v bolnišnico odpravil zaradi kile. Na presenečenje vseh pa so mu odstranili maternico.

Oče dveh otrok je tožil zaradi hudih bolečin v trebuhu. Zdravniki so bili prepričani, da imajo opravka s kilo, a se je izkazalo, da ima moški razvite vse ženske reproduktivne organe.

Našli so maternico, jajčnike, jajcevode, maternični vrat in slabo razvito tkivo nožnice. Moški pa je imel tudi normalno razvite moške reproduktivne organe, še navaja Telegraph. "Običajno v kili najdem debelo in tanko črevo, ko pa smo operirali tega pacienta, smo presenečeni našli ženske reproduktivne organe. Odstranili smo jih in operirali kilo," je postopek pojasnil kirurg.

Čeprav je iz zdravstvenega vidika hermafrodit, je izrazit moški. "Zunanji reproduktivni organi pacienta so moški, poleg tega nima nikakršnih težav s svojo spolno usmerjenostjo. Ima funkcionalne moške spolne organe, prsi niso bile formirane. Gre za embriološko napako v času oblikovanja embria," je dejal kirurg.

Pacient je bil ob "odkritju" osupel prav tako kot njegovi zdravniki. Trenutno je še v bolnišnici na zdravljenju, kjer ga podpira tudi družina.

Komentarjev 3
  • ecco 07:50 02.avgust 2011.

    Kaj pa pacientova zasebnost? Hermafrodizem ni tako redek pojav, ampak je še vedno tabu. Velikokrat starši svojim otrokom sploh ne povedo da se je otrok rodil kot hermafrodit, ampak zaradi stigme molčijo.

  • recesija 00:07 02.avgust 2011.

    Oče dveh otrok ima ponavadi ime in priimek. Si ju niste upali napisati, ker bi ljudje preverili resničnost vaših slaboumnih navedb?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:51 01.avgust 2011.

    Če so unmu odstranil maternico,potem mene boli pyzda?