Moški v garaži zadrževal več brezdomcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Ugrabitelj jih je tja zvabil pod pretvezo, da bodo dobili pivo in cigarete, potem pa jih je prisilil, da so mu izročili svoje socialne podpore. Policija je pridržala eno osebo.
Oglej si celoten članek

Po klicu enega od sosedov je policija v garaži našla tri moške, ki so bili v zelo slabem zdravstvenem stanju in so jih odpeljali v bolnišnico.

Živeli v garaži brez kopalnice

Trije moški, stari med 55 in 80 let, so živeli v preurejeni garaži brez kopalnice, kjer so bili prisiljeni spati na tleh, četrti pa je živel v hiši, je sporočil tiskovni predstavnik policije v Houstonu Kese Smith. "Tja so jih zvabili pod pretvezo, da bodo dobili pivo in cigarete, potem pa so jih zaprli in prisilili, da so predali svoje socialne podpore." Kot poroča makedonska tiskovna agencija Mia, je bil vsaj eden od moških vojaški veteran.

Eden izmed moških naj bi živel v garaži 10 let

Moški so si sicer prizadevali za čistočo in urejenost skromnega bivališča, a so bili pogoji nevzdržni, je še povedal Smith in dodal, da je bil edini kos pohištva v prostoru stol.

Eden od moških je policiji povedal, da naj bi v garaži živel deset let, a policija njegovih trditev še ni potrdila. Sosedje naj bi moške večkrat videli, kako sedijo pred hišo, eden od njih pa je pred tedni celo prosil za pomoč, a ga soseda ni jemala resno, poroča spletni portal Yahoo.

V isti hiši je policija našla tudi štiri ženske, med njimi tri ženske z duševnimi težavami. Šlo naj bi za babico, hčerko in vnukinjo, četrta ženska pa naj bi bila njihova skrbnica. Te naj bi živele v boljših pogojih, zaenkrat pa še ni znano, ali so bile tudi one žrtve zlorabe, še poroča Mia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.