Svet
7 ogledov

Moški v garaži zadrževal več brezdomcev

hoston drama EPA
Ugrabitelj jih je tja zvabil pod pretvezo, da bodo dobili pivo in cigarete, potem pa jih je prisilil, da so mu izročili svoje socialne podpore. Policija je pridržala eno osebo.

Po klicu enega od sosedov je policija v garaži našla tri moške, ki so bili v zelo slabem zdravstvenem stanju in so jih odpeljali v bolnišnico.

Živeli v garaži brez kopalnice

Trije moški, stari med 55 in 80 let, so živeli v preurejeni garaži brez kopalnice, kjer so bili prisiljeni spati na tleh, četrti pa je živel v hiši, je sporočil tiskovni predstavnik policije v Houstonu Kese Smith. "Tja so jih zvabili pod pretvezo, da bodo dobili pivo in cigarete, potem pa so jih zaprli in prisilili, da so predali svoje socialne podpore." Kot poroča makedonska tiskovna agencija Mia, je bil vsaj eden od moških vojaški veteran.

Eden izmed moških naj bi živel v garaži 10 let

Moški so si sicer prizadevali za čistočo in urejenost skromnega bivališča, a so bili pogoji nevzdržni, je še povedal Smith in dodal, da je bil edini kos pohištva v prostoru stol.

Eden od moških je policiji povedal, da naj bi v garaži živel deset let, a policija njegovih trditev še ni potrdila. Sosedje naj bi moške večkrat videli, kako sedijo pred hišo, eden od njih pa je pred tedni celo prosil za pomoč, a ga soseda ni jemala resno, poroča spletni portal Yahoo.

V isti hiši je policija našla tudi štiri ženske, med njimi tri ženske z duševnimi težavami. Šlo naj bi za babico, hčerko in vnukinjo, četrta ženska pa naj bi bila njihova skrbnica. Te naj bi živele v boljših pogojih, zaenkrat pa še ni znano, ali so bile tudi one žrtve zlorabe, še poroča Mia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.