Moški z novim obrazom

Foto: Žurnal24 Na levi fotografija pred operacijo, na desni fotografija Dallasa danes. (Foto: R
Dallas Wiens, prvi moški v ZDA s popolnoma presajenim obrazom, se je z novim obrazom prvič pojavil v javnosti.
Oglej si celoten članek

Šestindvajsetletni Dallas Wiens se je danes na tiskovni konferenci pridružil zdravnikom, ki so spregovorili o zahtevnem operacijskem posegu. Od neznanega darovalca je dobil nov nos, ustnice, kožo, mišice in živce. Operacijo je plačala ameriška vojska, saj želijo s temi ugotovitvami pomagati vojakom, ki so v bojih utrpeli hude poškodbe obraza.

Po svetu so do zdaj izvedli le okoli 12 podobnih transplantacij obraza.

Dallasu je obraz dobesedno zgorel po tem, ko je novembra leta 2008 udaril ob električno napeljavo, medtem ko je pleskal cerkev, poroča msnbc.com.

Hčerka je najpomembnejša
Marca je Dallas prestal 15-urno operacijo, zdaj pa se pripravlja na odhod iz bolnišnice. Po nesreči je izgubil občutek za voh. Pravi, da je bila prva stvar, ki jo je lahko zavohal po operaciji, lazanja: "Čudovito je dišala," je dejal Wiens.

Njegov govor je še vedno nekoliko okoren, vendar je z rezultati operacije izjemno zadovoljen. "Občutek je tak, kot da bi bil obraz moj," je dejal.

Foto: Žurnal24 Dallas Wiens

Ko so ga novinarji vprašali, kakšni so njegovi načrti za prihodnost, je odvrnil, da si želi biti predvsem dober oče svoji triletni hčerki. Ta ga je prejšnji teden med obiskom v bolnišnici videla prvič po operaciji in mu dejala: "Očka, tako čeden si."

Ko je govoril o svoji hčerki, ni mogel zadrževati solz. Prve besede na konferenci pa je namenil svojim zdravnikom, dejal je, da nima besed, s katerimi bi lahko izrazil svojo hvaležnost.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.