Moskva po mesecu in pol v normalo

Dež v Rusiji je ohladil ozračje, spral prah in pomagal pogasiti požare. Neposredno je v požarih umrlo 50 ljudi, dim pa je v zadnjih tednih v Moskvi dnevno število smrti podvojil na 700.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je danes odpravil izredne razmere še v treh regijah, v katerih je gasilcem uspelo ukrotiti požare. Izredne razmere tako ostajajo samo še v regiji Rjazan. V Moskvi so razmere zadnja dva dni po več tednih gostega smoga in izredne vročine normalne. Padavine so napovedane tudi za prihodnje dni.

Število požarov se je bistveno zmanjšalo s srede na četrtek, ko so temperature padle za kar deset stopinj.

Ob tisoče življenj in milijarde evrov
Požari, ki so jih povzročile najvišje temperature v zadnjih 130 letih, so zahtevali 50 življenj, brez domov pa je v Rusiji ostalo okoli dva tisoč ljudi. V prvih tednih avgusta so iz Moskve tudi poročali, da se je število smrti od začetka vročinskega vala in smoga podvojilo – na dan je tako umrlo kar okoli 350 ljudi več.

Vročinski val v zahodni Rusiji in obsežni požari bi lahko po nekaterih ocenah Rusijo stali do 11 milijard evrov, kar predstavlja približno odstotek bruto domačega proizvoda te države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.