Moskva se je tako odzvala na domnevni ukrajinski napad na ruskem ozemlju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Odziv iz Kremlja po napadu na skladišče goriva na ruskem ozemlju.
Oglej si celoten članek

V ruskem mestu Belgorod blizu rusko-ukrajinske meje gori skladišče goriva, ki sta ga po besedah lokalnega guvernerja napadla dva ukrajinska helikopterja. Ukrajinske oblasti sicer tega niso potrdile, ruska stran pa trdi, da bo ta napad negativno vplival na nadaljevanje mirovnih pogajanj, ki se danes nadaljujejo preko videopovezave.

Na videoposnetku, ki je bil objavljen na Twitterju, je videti požar v skladišču goriva v bližini stanovanjskih blokov v ruskem mestu Belgorod, ki se nahaja približno 40 km od rusko-ukrajinske meje v bližini Harkova na severu Ukrajine, poroča britanski BBC.

Lokalni guverner Vjačeslav Gladkov je na družbenem omrežju Telegram sporočil, da je skladišče zagorelo zaradi zračnega napada dveh helikopterjev ukrajinske vojske, ki sta preletela rusko ozemlje. "Smrtnih žrtev ni bilo," je dodal Gladkov.

Foto: Profimedia Belgorod

Vojna Rusija: Ukrajinci so nas napadli s helikopterji

Ruska tiskovna agencija Interfax je poročala, da so evakuirali bližnje prebivalce in da sta bili v skladišču dve osebi poškodovani. Navedla je, da gori osem rezervoarjev z gorivom in da je na prizorišču skoraj 200 gasilcev. Kasneje je ruska tiskovna agencija RIA Novosti sporočila, da so tri od osmih cistern pogasili, vendar še vedno obstaja nevarnost širjenja požara.

V Kremlju so za napad obtožili Ukrajino. Kijev doslej ni prevzel odgovornosti za ta napad, a če bi se to zgodilo, bi bilo to prvič, da so ukrajinska letala vstopila v ruski zračni prostor, navaja BBC. Ukrajinski zunanji minister Dmytro Kuleba je danes povedal le, da ne more niti potrditi niti zanikati domnevno vpletenost Ukrajine v napad na skladišče v ruskem mestu Belgorod, saj ni seznanjen z vsemi vojaškimi informacijami, je objavila agencija Reuters. 

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je ob tem dejal, da si ruske oblasti prizadevajo, da bi reorganizirale verigo oskrbe z gorivom in preprečile prekinitev oskrbe z energijo v Belgorodu. Dodal je, da je bil ruski predsednik Vladimir Putin že obveščen o razmerah, in da zračni napad "ni ustvaril ugodnih pogojev" za nadaljevanje mirovnih pogajanj s Kijevom.

Foto: Profimedia Belgorod

Vojna Zelenski odpustil dva obveščevalca. Obtožbe, da sta izdajalca. Svet Putin znova zagrozil. "Ne bomo dobrodelni."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 11:28 2. April 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 16:01 1. April 2022.

    Še svojemu zdravniku ne morem več verjeti, pa naj verjamem nekim ruskim virom....

  • 14:29 1. April 2022.

    imajo supersonicne rakete. s550. vmes je bila cela armada od harkova. letela sta 30 km v notranjost rusije. bila sta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.