Mrtvih že več kot 500

Foto: Žurnal24 Poplave in spremljajoči plazovi so največja naravna katastrofa v 190-milijonski

Your browser doesn’t support HTML5 video

Število žrtev preseglo številko 500, vremenoslovci pa napovedujejo novo deževje. Svet obkrožil posnetek reševanja ženske, ki je morala, da je rešila sebe, izpustiti psa.
Oglej si celoten članek

Poplave in plazovi v Braziliji so doslej zahtevali več kot 500 življenj. Policija opozarja, da bo število žrtev še naraslo.

Gre za največjo naravno katastrofo v Braziliji v zadnjih desetletjih.

Ne vedo, kje kopati
"Kopljemo na slepo, nemogoče je vedeti, kje iskati," je za eno od agencij povedal domačin, ki je pomagal 800 reševalcem na terenu. "Videl sem žensko, ki je poskušala rešiti dvomesečnega otroka, toda voda ga je odnesla kot lutko," pa je po poročanju BBC povedal drugi.

Splet je obkrožil posnetek reševanja 53-letne Pereire de Souza. Ta je morala, da je lahko rešila sebe, izpustiti svojega psa Beethowna. "Če bi ga poskušala rešiti, bi oba umrla," je povedala kasneje.

Napovedano novo deževje
Vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo novo deževje, zato so predstavniki civilne zaščite prebivalce pozvale, naj zapustijo domove.

Vlada nove brazilske predsednice Dilme Rousseff je za prizadeta območja že sprostila 470 milijonov dolarjev nujne pomoči ter poslala na tone zdravil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.